onsdag 30. mai 2012

Bedre enn en Swiss Army knife

En Swiss Army knife kan brukes til så mangt. Slik er det med mødre også. Det er ikke den ting du ikke kan bruke en mamma til. De kan i tillegg ofte forutsi hva du har tenkt å spørre om i det du kommer inn i rommet. De kan knepene når du har fått banan på favorittskjorta, når du har kjærlighetssorg, når du har lyst på noe godt, men ikke et hva, eller når du har vondt i øret. Når TVen ikke funker åpner de den, og støvsuger så skruer og muttre skrangler gjennom støvsugeren - og merkelig nok: Den virker!

Mødre har magiske fingre og kan blåse vekk smerten i de værste skrubbsår. De kan litt av hvert om gamle konger, omsettelige kvoter, og treadewear på dekk, samt kvisemiddel, skyllemiddel, myggmiddel, fortykningsmiddel og middel mot vepsestikk.

De fleste av oss har prøvd oss på de fleste følelser i vårt register, og kan kjenne oss igjen. Det er ikke alltid vi gir de beste rådene, men vi gir råd i beste mening. De fleste følelsene i den negative enden av skalaen, kan vi i alle fall konstantere, vil gå over. Eller enda bedre: Man kan le av dem i ettertid.

Det er mulig at Mc Gyver kunne klare seg med en Swiss Army knife, men husk alltid: Den kan ikke være barnevakt, drikke vin sammen med deg (selv om den kan åpne vinflaska), gi deg råd og vink når du trenger det eller alle de andre fantastiske tingene mødre gjør.

1 kommentar:

  1. Du får sagt det! Og eg måtte flire når eg leste det der med vondt i øret! Du og meg -14 år med vondt i øret og mammas gode råd :-)

    Et visdomsord sei noe slikt som at Gud kunne ikke være overalt, derfor skapte han mødre :-)

    Klem!

    SvarSlett