lørdag 2. juni 2012

Sommer i nord

Vi nordboere er noen underlige skapninger. Med en gang sola titter frem ser man knapt ansiktet på de man kjører forbi. Man ser rompa! "Alle" står på hodet i nærmeste blomsterbed, og tigger om at spirene de tror de så før snøen kom, fortsatt skal være i livet. Dersom er så heldige at det fortsatt er liv der, hegner de om det lille rusket som om de var små barn, og småprater med mild røst i håp om at de skal strekke seg raskere mot sola, uten varige men etter den miserable mai - måneden.

Dette er også dagen der alle barna ser ut til å ha kommet ut fra dvalen. De opptrer i flokk i nabolaget. De skriker omkapp med fuglene, sykler som gale, og boltrer seg med vannkrig!? som om de ikke har klaget den siste måneden på at de var våte og kalde. De nyter å ikke ha regntøy og støvler på, og leker med en helt annen glød enn før.

Det lukter grill i nord! Maten må spises ute når sola skinner. Enda er det greit, for mygga har foreløpig ikke fått så mye varme i seg at den gidder å plage noen. Naboene sammenligner størrelsn på utstyret (grillen) og en av dem vil garantert måtte gjøre en ny investering i løpet av sommeren ut fra naturens lov om at "din skal ikke være større enn min". Coop får endelig omsetning på grillvarene som var i ferd med å gå ut på dato - Alt forsvinner på en gang, og noen ender opp med grillskiver fordi alt annet er sporløst forsvunnet......

Sommerferien står snart for døren, og nordlenningen har fått prøvekjørt sommermøblene uten å få naglebitt. Livet er hærlig!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar