mandag 11. juni 2012

På gamle trakter

Er i Tromsø i kveld, og har brukt en time på å traske rundt i sentrum. Mye er ved det gamle, og byen er lett gjenkjennelig. De gamle bygningene har ikke forandret seg mye, og kunne sikkert fortalt mang en historie om det som har gått for seg i gater og streder.

Måkene i Tromsø gneldrer like ille som før - noe som sikkert kommer til å irritere meg sinnsyk i løpet av natta. Vi er velsignet fri for vårkåte, ampre og overbeskyttende måker i Målselv. Om kapp med de vårkåte måkene skvaldrer og hoier helårskåte studenter og unge fiskere som nettopp har fått lotten sin. Tromsø er definitivt plassen der du kan finne deg en fest når som helst!

Likevel; Tromsø har sin sjarm. Jeg var da en gang en av disse studentene som feiret at enda et semester på universitetet var overlevd uten stryk, Sjønt, noen drakk av den grunn også. Det er en by som pulserer. En by der du kan slå i hjel mange timer med å se ut gjennom et kafe' - vindu, mens du lurer på hvem de er, alle disse travle menneskene som flyr forbi, på veg til eller fra noe.

Kanskje man bare ser byen med et litt mer kritisk blikk enn før. Kanhende fordi man nå er en utenforstående på besøk. Avisartiklene har lagt et gråskjær over byen, og man vet ikke bedre fordi man ikke selv bor her. Godt er det i alle fall å se at studentene er slik studenter var "da jeg var ung". Måker er måker. Og forresten: Jeg haaater måker!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar