onsdag 6. juni 2012

Eksamenstid

I disse dager sliter elever, rundt om kring i det ganske land, med muntlig eksamen. De skal, for siste gang i denne runden, vise hva de er gode for i avgangsfagene. De kan ikke engang øyne håpet om å slippe, fordi lærerne har godtatt ny tariffavtale. Møkkalærere! tenker de nok.

Selv om de gjerne får vite tema for oppgaven sin to dager på forhånd, er nervene som spaghettimiddagen din når du har glemt å ha salt eller olje i vannet. Sommerfuglene er på størrelse med flygeøglene fra jura - tiden, og hodet er fullt av alt du burde / skulle/ kunne ha med i oppgaven. De har hørt skrekkhistoria om "ugla" som satt og tittet over brillene, mens hun spurte de nærmest gråtende elevene om ting de ikke kunne, og om powerpointen som hare ikke ville fungere da de trengte det som mest. Det er ikke måte på!

Selvfølgelig er det fint vær når det er muntlig eksamen, og vennene møtes for å hygge seg på ettermiddagene. Det slår ALDRI feil. Eksamenselevene svetter av helt andre årsaker enn solsteik. De psyker seg opp, eller ned, til den dagen der alt må klaffe for å få en god karakter på vitnemålet.

Heldigvis går det aldeles strålende med de aller fleste, og mange får en helt ny følelse av mestring. Det er kun en ting jeg må beklage til de jeg skal være sensor for i framtiden: Jeg kan ikke noe for at jeg ser ut som ei ugle, selv uten briller......

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar