onsdag 20. juni 2012

Sommer i nord

Jeg har enda noen dager igjen på jobb, men for de fleste elever rundt om i det ganske land er det nå sommerferie. Hvordan kan man vite det?

I nord - Norge vet man at det er sommerferie når man kikker ut vinduet og det bøtter ned på utsiden. Gradestokken har krøpet godt under ti - tallet, og ungene snur døgnet. Du vet at det er sommerferie i det noen av elevene gjemmer karakterheftet i bunnen av sekken sin, mens andre hopper rundt, og ikke kan vente på å vise det hjemme. Et slikt karakterhefte bestemmer gjerne humøret i heimen i en dag eller to.

Det er sommer i nord når alle sydenturene for lengst er bestilt, og de som venter på skattepengerne sine, bare kan glemme å få seg en restplass fra et utreisested i nord. De som har vært tidlig ute teller dager, og okkuperer solariene rundt omkring for ikke se ut som en skoldet gris etter to dager i sola. De andre nøyer seg med å vrenge av seg t - skjorta, og vise frem den kulturmelkshvite kroppen sin dersom sola skulle dukke opp et stakket øyeblikk. Da slipper vi det vi måtte ha i hendene, springer ut og kikker apatisk opp mot det gule fremmedlegemet som viser seg på himmelen.

Sommer i nord er barn med røde prikker! Nei - det er ikke røde hunder, men de første 40 myggstikkene på en kropp som enda ikke har oppnådd årets imunitet mot djævelskapet. Her i nord er det ingen kvinner som kan si at de ikke føler seg omsvermet. Det er vare å ta en tur ut på terrassen.

Nå kan du kanskje tro at jeg er århundrets pesimist! Neida. Sommer i nord er også lange, late mogener og enda flere lyse netter. Du lærer deg etter hvert å innta såpass mye hvitløk at hverken mann eller mygg svermer rundt deg (alternativt kan du også gi mannen hvitløk). Alle regnfrie dager er ensbetydende med grillmat til middag, og vennene dine ser ut til å ha stått opp fra den lange vinterdvalen. Det er da godt med sommer i nord også!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar