torsdag 14. juni 2012

Hvor legger man lista?

Mang, spesielt kvinner, er kjente for å legge lista høyt. Vi legger den gjerne så høyt at vi aldri riktig helt når opp til den. Dette medfører igjen at vi alltid kan være litt irriterte over at ting ikke gikk helt slik som vi hadde tenkt oss. Med andre ord; vi setter oss selv i en sårbar situasjon. Vi tror at "alle andre" legger lista like høyt. Da er det jammen mange nesten, men bare nesten, fornøyde kvinner rundt omkring. Alle oss som aldri fikk gjort den siste finpussen, gjort ting helt klappet og klart til gjestene kom, vaska rundt alle rom hvert år, eller bakt den ekstra kaka. Innerst inne vet man at det går bra, og at det er folkene og humøret som bestemmer om festen blir vellykket eller ikke. Det har lite å gjøre med om bestikket på bordet ligger i vater, eller om det er 10 eller 11 kaker å velge mellom.

I år har jeg en drøm om å senke lista litt. Det vil ikke si at jeg skal slutte å streve mot å bli et bedre menneske, få ting til litt bedre enn sist, eller la ting skure og gå. Jeg tror man blir mer fornøyd med seg selv dersom en ikke har ambisjoner om det absolutt ultimate. Tenk å kunne si til seg selv litt oftere: "Jeg nådde målet!" Eller av og til kunne få følelsen av å ha nådd lengre enn det man trodde. Ut fra egen erfaring ser menn ut til å gjøre dette med stil. De søker stillinger de egentlig ikke er kvalifiserte til, med tanken om at; "det kan da ikke være såååå vanskelig." Kvinner ser ut til å ha en innebygd skepsis til at vi er "gode nok" eller "verdige".

Tenk om vi kunne senke skuldrene litt - bare en millimeter eller to. Jeg tror det ville gjort noe med oss......

1 kommentar:

  1. hehe...du kainn sikkert lœre litt av modern som bruke å svare folk når dœm spør: "E du fœrdi me julevasken førr i år", og ho svare kjœkt:"Fikk no iallefall tadd det som va igjen ifra i fjor"


    Ola ")

    SvarSlett