tirsdag 19. juni 2012

Konfektkake, brunsukkerkake og toffytopps kake

Etter konfirmasjonen har jeg fått spørsmål om ulike kakeoppskrifter. Her kommer to av dem.


Konfektkake
Størrelsen er beregnet på ei firkanta form ca. 28cm x 35cm
Sett ovnen på over + undervarme 160 grader før du begynner.


Bunn:
560 g malte mandler
560 g melis
7 ss hvetemel
3 ts bakepulver
Bland disse ingrediensene sammen


9 eggehviter + noen dråper sitron eller eddik piskes til marengs
Vend marengsen forsiktig inn i det tørre
tilsett 5 sammenpiskede eggeplommer forsiktig i massen


Kle forma med bakepapir og smør de udekkede områdene.
Stekes nederst i ovnen i ca. 30 minutter


Trøffelkrem:
110 g melis
1,7 dl vann
5 eggeplommer
7 ss oboy'
340 g myk margarin


Kok opp vann og melis og la det småkoke på svak varme til det er seigt (ca 6 - 7 minutter).
Pisk eggeplommene godt sammen. Tilsett melismassen i en tynn stråle mens du pisker godt. Ha så i mykt smør/margarin i små posjoner og pisk kremen godt. Ha til slutt i Oboy'. Smør trøffelkremen på den avkjølte kaken.


Lokk:
1 kg marsipan kjevles til en firkant og legges som lokk over kaken
2 plater dronning kokesjokolade smeltes og avkjøles litt før den helles over kaken.
Dekorer oppå med det du måtte ønske.




Bentes brunsukkerkake:

6 eggehviter
1/2 kg brun farin
2 ts bakepulver

·     piskes stivt og brees utover en stekeplate dekket m/bakepapir

·     stekes på 125 grader i 1 1/2 time

·    avkjøles på rist og deles deretter i to halve (er litt seig...)

1 pk kremfløte piskes til krem

3 doble daim-sjokolader hakkes i småbiter. Halvparten blandes i kremen, resten skal være til "pynt"

·         ha kremen m/sjokoladebiter på den ene halvdelen av kaka. Legg den andre oppå

frukt/ bær etter ønske (jordbær, kiwi, druer el.) kuttes i biter og legges på toppen av kaka sammen med resten av sjokoladen



Toffytoppskake
4 eggehviter
200 g sukker
Piskes lenge

ca. 4 dl puffet ris blandes forsiktig inn

Smør blandinga ut over ei langpanne eller stekeplate
og stek i 60 minutter på 150 grader

Fyll:
4 eggeplommer
1 dl sukker
1 dl melk
Ingrediensene kokes opp under omrøring Avkjøl litt før sjokolade og margarin tilsettes

200 g margarin
8 ruter mørk kokesjokolade
Smeltes i vannbad

Rør sammen de to blandingene og avkjøl i kjøleskapet.

1 - 1 1/2 pk kremfløte piskes

Settes sammen slik:
1/2 bunn
Sjokoladefyll
Krem
1/2 bunn



2 kommentarer:

  1. Nammis! Jeg er jo forsåvidt ennå stappmett etter selskapet deres på søndag, men det er jo lov å drømme seg bort ;)
    Varm klem!

    SvarSlett
  2. Tusen takk :-). Brunsukkerkaka du ga meg oppskrift på forsvant på et blunk!

    SvarSlett