lørdag 21. juli 2012

Skillingsboller

Her kommer ei oppskrift som garantert blir nydelig!
50 g gjær (gjerne for søt gjærbakst)
150 g smeltet margarin
5 dl melk (helst helmelk)
1/2 ts salt
1 dl farin
1 - 2 ts kardemomme
Ca. 1 1/2 l hvetemel
Myk margarin, sukker og kanel etter smak

Smelt margarin og ha i melka. Kjøl dette ned til 37 grader. Rør ut gjæra om du bruker fersk gjær.
Bland alt det tørre og ha væska.
Elt godt, og tilsett litt mel til deigen "slepper" bollen. Hev i ca. 30 minutter.

 Del deigen i to og kjevle ut ca 1/2 cm tykke rektangulære leiver. Fordel myk margarin utover leiva, og strø over med sukker og kanel. Rull leiva sammen, og skjær opp passe skiver (ca 3 cm).
Legges på bakepapirkledd plate. Jeg pleier å klemme de litt ned for å få en fin fasong. Husk å gjem "snippen" inn under kanelsnurren. Ellers åpner den seg og blir tørr.

Etterhev i ca 30 minutter, og stek midt i ovnen på 250 grader i ca 10 minutter.

Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar