mandag 23. juli 2012

Værsjuka

Vi nordmenn, spesielt vi som bor nord for Polarsirkelen ser ut til å være spesielt opptatt av været. Det er nærmest det første en snakker om når en møter kjentfolk. Vi klager og syter over at det har regnet og regnet, og noen vurderer å bygge sin egen lille ark i hagen; de mener det nå snart må ha regnet i 40 dager og 40 netter. Likevel er håpet der. Den samme naboen som skal bygge ark, gleder seg over de nye rottingmøblene som er kjøpt til hagen. Se det positive i regnværet folkens: Strømprisene synker, det blir usedvanlig frodig rundt omkring, Vi trenger ikke å bekymre oss for restriksjoner på bruken av vann. Hva mer er: Vi blir ikke solbrente, og dermed mindre utsatt for hudkreft. Det går fantastisk for chartertur - bransjen, og pollenalergikerene får den beste sommeren på lenge.

Meteorologer er nok for tiden den mest forhatte yrkesgruppa i landet for tiden - dersom man ikke tar med flygelederne da. Akkurat nå liker vi dem ikke fordi de melder dritvær, og det faktisk slår til. Ellers fordrar vi dem ikke fordi de til tross for seks års utdanning ikke klarer å stikke huet ut vinduet og registrere at de melder feil vær, for så å korrigere varselet. De er en utsatt rase. Men som vi vet. Det nytter ikke å skyte budbringeren, og dessverre er det lite vi får gjort når Vår Herre har bestemt seg.

Dersom man kunne slå opp på begrepet værsjuka i leksikon ville det nok stått noe i denne duren: Værsjuka rammer oftest mennesker mellom 13 og 100. Den er spesielt smittsom mellom juni og september når de fleste har ferie. Dårlig vær framprovoserer symtomer som tungsinn, irritabilitet, rastløshet og generell tretthet. Sykdommen smitter ofte via samtale med andre som er rammet av sykdommen. Den eneste kjente kuren er fint vær. Dersom en ikke har tålmodighet til å la symtomene gå over av seg selv, anbefales reise til sydligere strøk. For de som har brukt opp feriepengene sine anbefales moderate mengder alkohol, godt selskap og stor tålmodighet.

Det eneste som er sikkert er at vi ikke får gjort noe med gråværet, annet enn å håpe at det skal gå over. I mellomtiden er det bare å smøre seg med tålmodighet. Kanskje dette er tiden for å innføre tellekant i kleskapet?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar