torsdag 20. september 2012

Kaffe

Hva ville livet vært uten kaffe? Dette brunsorte avkoket fra steder langt denne forblåste kuldegropa vi bor i. For noen hundre år siden, et eksotisk pust fra steder man knapt hadde hørt om. I dag, en selvfølge, og en nødvendighet for mange. Den har berget mange morgener og ettermiddager for meg, samt gitt meg åpne, kulerunde øyne, på tider av døgnet der Ole Lukkeøyes drømmestøv for lengst skulle gjort sin virkning.

Spesielt på denne tiden av året er kaffe et must. All verdens kalde dusjer, og andre morgenritualer, hjelper ikke slik som kaffen kan. Det er utrolig hvor mange ekstra oppgaver en får retta, og hvor mange flere blogger en har overskudd til med ei kanne kaffe (eller to). Kaffe hjelper mot fråsne fingre, dårlige dager og gretne unger. Det vil si: Ungene oppleves som mindre gretne når du har fått den nødvendige dosen med kaffe.

Kaffe er sosialt: Hvem hadde vel funnet på et konsept som kafe', hadde det ikke vært for kaffen. Derfor kan man også, dersom man drar det litt langt, si at kaffe er et tiltak mot arbeidsledighet...... De fleste problemer blir litt mindre etter en kopp kaffe sammen med en god venn. Drikker du kaffe sammen med noen som kjeder deg, kan du gjøre hyppige do - besøk, under unskyldningen at kaffe er vanndrivende.

Kaffe passer perfekt til kaker. Det er utrolighvor mye kake du kan klare å spise, bare du demper den emmene søtsmaken med kaffe. Når du har spist for mye kake, og har lagt på deg, finnes det sågar slanke - kaffe......

Avslutter her med både skrivinga og kaffen - hvis ikke blir jeg liggende våken så lenge i kveld, at jeg må ha uante mengder kaffe i morgen ;-)!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar